Ook jij kunt je type-snelheid met gemak verdubbelen!

Zelfs al type je met 1 of 2 vingers, en kan of wil je dat niet veranderen, dan nog is het mogelijk om je teksten vele malen sneller af te hebben. Als je deze tip gaat gebruiken kan jij ook, net als een volleerd secretaresse, supersnel typen!

Hoe?
Installeer PhraseExpress op je computer.
Bedenk je eens hoe vaak je dezelfde gegevens op een dag of in een week typt. Als je daar nu eens een afkorting voor verzint, en deze afkorting aan dit programma leert, hoef je nooit meer dan alleen de afkorting te typen. Als je namelijk die afkorting typt vertaald hij deze direct voor je naar het volledige woord.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan sms-taal:

w8 = wacht
idd = inderdaad
s6 = succes

Maar het hoeft niet bij woorden te blijven. Je kan hem zelfs hele zinnen, of stukken tekst leren. Houd in de gaten welke stukken tekst regelmatig voorkomen, en maak daar een afkorting van. Misschien moet je wel regelmatig uitleggen wie je bent en wat je doet. Dit kun je eenmalig leren aan het programma en je hoeft het nooit meer te typen of te knippen en plakken. (Maar dan moet je wel gebruik maken van windows xp/7/8)

Hierbij een paar voorbeelden die ik op dit moment gebruik:

adr =  mijn gehele adres.
mai = mijn mailadres
web = mijn website
mvg = Met vriendelijke groet, Marijke van der Pluijm

Je moet natuurlijk wel opletten dat je geen woorden of afkortingen gebruikt die je regelmatig ergens anders voor gebruikt. Want PhraseExpress kijkt constant mee met wat jij typt en vervangt jouw afkortingen met de woorden/zinnen die jij bedoelde, altijd.

Ook kan je PhraseExpress gebruiken voor typefouten die je om de één of andere duistere reden constant blijft maken, zoals bijvoorbeeld:

morgne = morgen
meot = moet
neit = niet

Maar ik gebruik Apple!

Dan schijnt TextExpander de beste keuze te zijn. Echter moet je voor dit programma gaan betalen, denk hierbij aan een euro of 30. Ik heb gelezen dat je echter ook  xType kunt gebruiken. Deze is wel gratis. Je kunt beide apps als het goed is gewoon in de app store vinden. Ervaringen hiermee heb ik nog niet!
Dus mocht jij er wel ervaring mee hebben, laat het me dan even weten. Dan kan ik dat hieraan toevoegen.

Ik ben benieuwd hoeveel tijd jou dit gaat besparen. Laat je het me weten?

Call Now Button