Ook ik loop wel eens vast. Hoeveel systemen en structuren ik ook ken en beheers voor al mijn klanten, zo af en toe loop ik tegen mijn eigen persoon aan.

De ene keer kan ik me er even enorm in vastbijten en klim ik snel uit dat tijdelijke dal. Gewoon DOEN is dan DE oplossing.

Maar de andere keer krijg ik het sluipenderwijs zo druk dat ik bepaalde taken steeds weer uitstel. Ik had bijvoorbeeld weinig inspiratie om te bloggen. Ik weet dat het moet, maar tjee, waarover? Het voelt alsof ik de Mount Everest wil beklimmen.

Ken je dat?

Ik maak het zelf natuurlijk nog erger doordat ik niet één blog wil schrijven. Nee, ik vind dat ik er deze maand toch eindelijk in moet slagen om een aantal blogs op voorraad te zetten. Dat lijkt me namelijk zo’n lekker gevoel.

De werkelijkheid was anders. Ik had al weken niet geblogd. Het werd dan ook steeds een groter ‘ding’ om het wel weer te gaan doen. En soms komt hulp dan uit onverwachte hoek. Want ik kende Meta Groot Antink (van Tekstmetpit) al als tekstschrijver. Ik wist dat ze gespecialiseerd is in webteksten, en ik weet dat ze dat combineert met de marketingtechnieken van Open Circles Academie. Ze heeft me al eerder geholpen met het maken van mijn e-book. Verder weet ik dat de resultaten die haar klanten behalen echt fantastisch zijn, en dat door haar teksten!

Nu doe ik alles zelf aan mijn site. Vormgeving, nieuwsbrieven, teksten. Ik trok toch de stoute schoenen aan en vroeg Meta of ze kon helpen met mijn blog.

Via skype hebben we zeker een uur zitten brainstormen. Waar kan ik ondernemers mee helpen? Hoe hou ik het gevarieerd? Welke opzet kies ik voor mijn blogs? En hoe plan ik die dan in?

Ik had verwacht dat ik Meta alles zou laten schrijven. Maar het leuke was: aan dat eind van het uur hadden we 24 onderwerpen. Drie stramienen. En het belangrijkste: ik had helemaal geen zin om uit te besteden. Ik wilde zelf schrijven!

Dat heb ik gedaan. Twee blogs knalde ik er die middag direct uit. Van Meta kreeg ik per mail feedback. Ik was zelf natuurlijk behoorlijk leeg, dus ik vond het wel prettig dat ik zowel de feedback kreeg, als de herschreven versie als voorbeeld van hoe het nog beter kon. Hoefde ik tenminste niet nog een keer aan de gang in diezelfde tekst.

De moraal van dit verhaal? Besteed uit als je vastloopt. Laat je lostrekken door een expert. En schroom niet om zelf het stuur weer in handen te pakken zodra je die behoefte voelt. Het is heerlijk om samen te werken met andere professionals. Je bent een ervaring rijker en je krijgt nieuwe energie die je anders uitsluitend uit jezelf had moeten putten. Dus wil jij ook voelen hoe het is als er zo’n last van je schouders valt? Ik weet nog wel iemand aan wie je kunt uitbesteden 🙂

En zit je te hannesen met je teksten? Klop eens bij Meta Groot Antink van Tekst met pit aan voor hulp! Ik weet zeker dat zij je weer op het goede spoor kan krijgen!
Ze heeft trouwens een hele leerzame video reeks gemaakt met tips over je webteksten. Echt een aanrader!

Dus nu ben ik wel heel benieuwd: herken je zo’n verhaal als dat van mij? Hoe omschrijf jij dat gevoel als je weer volle kracht vooruit kunt en wat was zo’n omslagpunt voor jou?  

Call Now Button