Zorg dat je binnen de Kleine Ondernemers Regeling valt!

Door nu slim te investeren
Een lage omzet is niet altijd leuk, maar voor kleine ondernemers soms wel reëel. Pak dan je voordeel en investeer nog even in dit laatste kwartaal, zodat je misschien helemaal geen BTW hoeft te betalen of zelfs je geld kunt terugvragen!

Is het zo simpel? Ja!

Elk jaar kan ik weer klanten blij maken met deze informatie.

Hoe zit het?

Even heel kort door de bocht: als je € 10.000 omzet hebt gemaakt, moet je daarover 21% BTW afdragen, dus € 2.100. Maar, voordat je dat doet, mag je eerst de BTW van je onkosten er nog aftrekken. Stel, dat bedrag is 755,-. (Dat krijg je als je op jaarbasis €3.595 aan onkosten maakt, dus maandelijks ongeveer € 300,-. )Dan zou je in theorie dus € 1.345,- euro moeten afdragen.

Dat is zielig, zegt de belastingdienst!

Als je maar zo bescheiden hebt verdiend dat je € 1.345,- of minder aan BTW moet afdragen, dan gaan we je die € 1.345 BTW kwijtschelden. Daar moet je wel even om vragen, maar dan mag het.
Zelfs als je al 4 kwartalen betaald hebt, kun je het geld nog terugvragen. Dat doe je door aan te geven dat je gebruik maakt van de Kleine Ondernemers Regeling, ome KOR. Het makkelijkste is dat om dat bij de aangifte van het laatste kwartaal toe doen. Is gewoon een invulveld op het aangifte-formulier.

Heb je meer omzet gemaakt dan die 10.000. Dan kan het nog zijn dat je onder die € 1345,- duikt, als je maar genoeg onkosten hebt gemaakt. Hoe hoger de kosten, des te meer aftrekbaar en des te hoger mag ook je omzet zijn.

Val je boven die € 1345, maar nog wel onder de € 1883,- aan af te dragen BTW?
Dan kun je een gedeelte van het bedrag terugvragen. Je kunt dan 2,5 x (1.883- af te dragen BTW bedrag) in mindering brengen.

Bedenk eens wat dat inhoudt!

Als je nu rond die grens uitkomt… En je zou nog 1500,- investeren in iets duurs, zoals een website. Dan kun je daarvan € 315,- BTW aftrekken, want de BTW hierover is 21%.
Dus stel, je zit op die € 1.615 af te dragen BTW. Maar door deze investering mag er nog eens € 315,- af. … dan duik je ineens naar € 1.300 BTW ….en val je in de gehele KOR.
Dat betekent dat je helemaal niets hoeft af te dragen!

Dus wat nu?

  1. Kijk nu alvast even waar je op afkoerst met je omzet, en met je kosten.
  2. Bereken de BTW-afdracht op grond van jouw verwachting.
  3. Kijk of een extra investering voor jou het verschil maakt tussen geld betalen of geld terugkrijgen.

Als jij net boven de grens zit dan zou het dus weleens heel lucratief kunnen zijn om nu nog een prachtige nieuwe website te laten maken, compleet met vormgeving, tekstschrijver en meedenken over je marketing. Kijk maar eens op www.eigenwebsiteineenweek.nl, waarin ik samenwerk met Meta Groot Antink, van Tekst met Pit. En we garanderen ook nog een supersnelle oplevering, zodat je zeker weet dat je de site én de factuur nog dit jaar krijgt.

Mocht je nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen. Laat hieronder dan een reactie achter en ik zal kijken of je kan helpen!

PS: En met die nieuwe website ga je vast meer klanten binnenhalen. Dan zit je volgend jaar zo ruim boven deze omzet dat je ome KOR niet meer nodig hebt.

Call Now Button