Ben jij ook iemand die elk jaar in december goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar?

Ik vaak wel. Maar ik spreek ze alleen nooit uit! Hierdoor kan ik het lekker makkelijk niet doen, zonder dat iemand mij op de vingers tikt. Handig toch? NOT!!
Al jaren wil ik gezonder gaan leven door te gaan sporten, te stoppen met roken, minder te snoepen etc. etc. Maar ook al jaren is me dat niet gelukt! Omdat ik daar verandering in wil brengen deel ik mijn voornemens voor het komende jaar graag met jullie! Dan kunnen jullie me er ook op aanspreken als ik het niet doe!

Mijn voornemens voor 2014!

Elke twee weken op dinsdag mijn blog plaatsen!
Een bedrijfsfilm op mijn website zetten
Mezelf verder ontwikkelen door middel van trainingen
Effectiever mijn eigen werk organiseren
Wekelijks gaan sporten
Minder gaan snoepen

Hoe ik dit ga doen?

Ik ga een strakkere planning maken! De afgelopen tijd ben ik al bezig geweest om dit te verbeteren. En ook al is het met ups en downs gegaan, het gaat steeds beter! Om jou te helpen om het komende jaar ook beter te plannen geef ik je hierbij mijn tips!

Stap 1
Elke maandagochtend begin ik met het maken van 1 grote to-do-lijst of ook wel doelenlijst voor de komende week.

Deze maak ik eerst op een kladblaadje, daar zet ik werkelijk alles op wat mij te binnenschiet. Verder loop ik snel alle mails door om te kijken welke werkzaamheden daar nog uit komen en natuurlijk kijk ik in mijn agenda.

Stap 2
Vervolgens verdeel ik de taken over mijn werkdagen. Hierbij kijk ik naar wat gedaan moet worden en wat ik gedaan wil hebben.

Stap 3
Op een groot whiteboard zet ik per dag alle taken die gedaan moeten worden. En ik maak een lijstje van dingen die ik ook nog een keer wil doen. Mocht ik dan nog tijd hebben dan kan ik daar mee aan de slag.

Stap 4
Heb ik een taak afgerond, dan streep ik hem niet door, maar ik verwijder hem van mijn whiteboard. Zo wordt het aan het einde van de week steeds rustiger. Dit geeft mij veel rust en voldoening! Het voelt als een jippie-moment!

Stap 5
De planning zet ik ook op papier, daarbij schrijf ik dan de geschatte tijd en de werkelijke tijd die ik er mee bezig ben geweest. Deze bewaar ik! Op die manier leer ik hoe veel tijd sommige taken kosten. En ga ik steeds beter leren plannen.

Stap 6
Zelf plan ik de volgorde van mijn werkzaamheden nog niet in. Maar ik merk wel dat ik daardoor nog steeds niet heel efficiënt ben. Daarom is mijn voornemen voor 2014 om naast de weekplanning ook elke ochtend even tijd te nemen voor mijn dagplanning. En dan plan ik niet alleen de taken in die ik al heb opgeschreven, maar ook tijd voor uitloop van werkzaamheden, ad-hoc werkzaamheden, mail, telefoon en pauzes.

Stap 7
Hou er in je planning rekening mee dat je niet alle leuke dingen aan het begin van de dag gaat doen, en alle minder leuke dingen tegen het einde van de dag. Dan zie je daar namelijk heel de dag tegenop. Probeer het af te wisselen!


Volgens mij moet het op deze manier volgend jaar helemaal goed gaan komen met mijn planning. En dus ook met mijn voornemens die ik je al eerder heb gegeven.

Nu is het jou beurt! Ik ben benieuwd naar wat jou goede voornemens zijn voor 2014. Deel ze en je zult ook meer het gevoel hebben dat je dingen moet doen!
Heb je nog aanvullende tips voor het goed plannen van je activiteiten dan hoor ik die uiteraard heel graag!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst toe en een fantastisch 2014!
Mijn volgende blog verschijnt op dinsdag 7 januari 2014! (staat nu al in ge-highlight in mijn agenda!)

Call Now Button