We werken allemaal keihard en we weten ook dat we niet binnen een paar jaar op een tropisch eiland zitten terwijl we maar 4 uur per week werken. Maar dom zijn we ook niet. Dus maken we gebruik van veel online tools. Is het niet jouw ding om dat allemaal uit te zoeken? Ik heb mijn top 9 van tools verzameld waarmee het leven en het ondernemen toch echt een stuk gemakkelijker is geworden.

Pluk jouw favorieten eruit en doe er je voordeel mee. En heb jij een ultieme tool die in deze lijst ontbreekt? Deel ze met ons in de commentaren hieronder, wie weet belanden we dan toch nog op dat tropische eiland.

Tool 1: Dropbox

Ik kan niet zonder. Om al je bestanden in op te slaan en makkelijk te kunnen delen met anderen. Ziet eruit als Verkenner, met al die mapjes, en is ook online dus een prima hulpmiddel als je onderweg bedenkt dat je iets wilt laten zien op je tablet of telefoon. Betrouwbaar, want oudere versies blijven ook benaderbaar waardoor je nooit zomaar werk kwijt bent.

Tool 2: Toggle

Om je tijd te registreren. Simpel en doeltreffend. Want ook al werk je niet volgens uurtje-factuurtje, het kan geen kwaad om je tijd te registreren zodat je weet of je goed zit met je tarieven. Sommige mensen zien het vooral als motivator om gedisciplineerd door te werken als zij eenmaal op Toggle hebben ingetypt met welke taak zij zich bezighouden.
Wil je weten hoe je hier mee kan werken check dan een van mijn vorige blogs.

Tool 3: Factuursturen.nl

Om heel gemakkelijk en snel je facturen te kunnen maken. Eenmalig inrichten zoals jij het hebben wilt, je logo erop en de adressen op de juiste hoogte voor de venster-envelop, en klaar. Je maakt hier je factuur, kunt versturen, maar je hebt er gratis ook direct een dashboard bij waarmee je precies ziet wat je omzet is (per maand, per kwartaal of in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode). Bijna gratis, het verzenden kost slechts 40 eurocent per factuur waarvoor je een tegoed inkoopt.

Tool 4: Trello

Ideaal voor projectmanagement, om samen aan 1 project te werken zonder eindeloos veel mails. Werkt als een soort planboard met kolommen, bijvoorbeeld Zelf doen – Ontwerper doen – nakijken – klaar. De taken zet je op online post-its, die je versleept naar de goede status. Heel handig; je kunt hierin chatten met degene die jij toegang geeft. Zo zie je geen mails van anderen, maar kun je wel onderling communiceren terwijl je telefoon even uitzet. Dat is pas focus!

Tool 5: Last Pass

Heb je af en toe het gevoel dat je hoofd een zeef is? Met dit programmaatje hoef je in elk geval niet meer steeds al die wachtwoorden te onthouden. Vanaf nu hoef je alleen je wachtwoord voor last pass te onthouden en de rest vindt je snel en gemakkelijk terug. En ja, het schijnt echt veilig te zijn. Zeker een stuk veiliger dan al die zelf bedachte wachtwoorden vol geboortedata, namen van kinderen en huisdieren.

Tool 6: Skype

Misschien een open deur, maar het is toch net even wat persoonlijker dan bellen via de telefoon: Skype dus. Ook handig als je tijdens het bellen dingen wilt nazoeken op de computer, of mee wilt typen. Headset op en luisteren maar! Een goed alternatief is trouwens Google Hangout. Maar daarvoor heeft de ander dan ook een Google-account nodig.

Tool 7: Teamviewer

Heb je een probleem met je computer, tover dan jouw beeldscherm bij een ander op de monitor door gebruik te maken van Teamviewer. Je geeft via een wachtwoord eenmalig voor dat moment toestemming om je scherm te delen. Zo kun je samen kijken naar de opmaak van een website of bestand, of iemand jouw instellingen laten nakijken. Na afloop klik je op het kruisje en jouw computer is weer gesloten als een kluis.

Tool 8: WeTransfer

Heel bekend programma, maar lang niet bij iedere ondernemer bekend. Dit is ideaal als je 20 foto’s tegelijk wilt versturen naar je webbouwer, bijvoorbeeld. De ontvanger hoeft niets te programmeren, ze krijgen een link in een mailtje en kunnen dan specifiek voor die opdracht jouw bestanden binnenhalen. Ook handig dus als je foto’s wilt delen met opa’s en oma’s die geen dropbox-ervaring hebben. Wel even waarschuwen vooraf dat ze die mail van ‘We transfer’ gewoon mogen openen!

Tool 9: Afspreken.nl

Vind je het ook zo lastig als je een afspraak moet inplannen met twee anderen tegelijk? Stuur je uitnodiging via afspreken.nl en vul zelf alvast een paar voorkeursmomenten in. Vervolgens kan iedereen zelf aangeven of ze op die momenten wel-niet-of-misschien kunnen. Zo heb je snel overzicht wat de beste optie is.

Ik ben benieuwd of jij al met deze tools werkt, wat je er van vind en of er nog dingen ontbreken volgens jou in deze lijst! Ik hoor het graag van je in een reactie hieronder.

 

Call Now Button