Gisteren had ik zo’n dag. Ik had nergens zin in. Wilde alleen maar naar mijn bed. Nergens puf voor. Wat een gedoe zeg! En dan ga ik maar zitten malen in mijn kop van alle dingen die ik nog moet doen. En 1 van die dingen was het schrijven van mijn blog! Maar waar moet ik het nu over hebben. Ik weet het niet! Wat vinden mensen nu interessant.
Tijdens een skype gesprek dat ik gisteren met iemand had gaf ik aan dat ik het even niet meer wist. Hij zei me: Ga naar buiten, lekker wandelen! Ja doei, dacht ik toen. Toch helemaal geen energie voor!
Maar ik heb toch naar hem geluisterd, (nou ja een beetje dan) en ben naar buiten gegaan! Lekker een rondje wezen fietsen langs Kinderdijk. (ligt bij mij zo ongeveer in de achtertuin.) En het heeft me echt ontzettend goed gedaan! Weer meer energie om aan de slag te gaan!

Op een bankje, met dit uitzicht, had ik ineens de ingeving dat ik meer moet kijken naar mijn successen! En dat ik heel erg blij ben met wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn bedrijf! Wat ik jullie vandaag dan ook wil meegeven is: kijk naar je successen! Dit kan je, samen met de frisse buitenlucht, echt enorm goed doen!

Maar naar wel succes kijk jij dan terug Marijke?

Een van de dingen waar ik het meest trots op ben is op het feit dat ik al zoveel ondernemers heb kunnen helpen! Dat zij mij weten te vinden voor werkzaamheden waar zij zelf geen zin in hebben, niet goed in zijn of geen tijd voor hebben. Graag deel ik het verhaal van een klant met jullie!

Een van mijn klanten is een trainer en heeft al jaren een eigen bedrijf dat goed loopt. En toen werd ze zwanger! Natuurlijk super fijn! Maar om je bedrijf nu een aantal maanden helemaal stil te leggen is ook niet echt een optie natuurlijk! Hoe ga je dat aanpakken? Je wilt natuurlijk genieten van je zwangerschap en uiteindelijk ook van je kleine spruit! Zij heeft DE oplossing gevonden! Ze heeft een aantal trainers gevonden die haar werk als trainer tijdelijk konden overnemen. Mooi geregeld toch! Maar hoe zit het met al die andere werkzaamheden:

 • Verwerken van aanmeldingen voor de trainingen
 • Facturen sturen naar de opdrachtgevers
 • Zorgen voor marketingactiviteiten
 • Telefoon beantwoorden
 • Mails beantwoorden
 • Oude trainingen van de website halen
 • Nieuwe trainingen op de website zetten
 • Nieuwsbrieven versturen
 • Bestellen van de benodigdheden voor de trainingen
 • Trainingslocaties regelen
 • Etc. Etc.

 

Laat je dit ook allemaal doen door die andere trainers? De andere trainers hebben ook allemaal hun eigen bedrijf! Lijkt me niet een hele fijne gedachte als zij alle ins en outs weten van jouw zorgvuldig opgebouwde bedrijf. De oplossing was het inhuren van een Virtueel Assistent! Haar (na kijken of het klikt en of er vertrouwen is, dit doormiddel van een proefopdracht) toegang geven tot alle noodzakelijke bestanden en systemen. En een super duidelijk overdrachtsbestand maken, waarin precies aangegeven staat wanneer er wat gedaan moet worden.
Voordat ze daadwerkelijk met zwangerschapsverlof is gegaan hebben we eerst een tijd samengewerkt. Zo kon zij kijken op wat voor manier ik werk/communiceer. En kon ik haar nog van alles vragen.

Uiteindelijk is zij met verlof gegaan! Ze heeft zich tijdens haar verlof met zo weinig mogelijk dingen bemoeid. Alleen voor vragen waar ik echt niet uit kwam kon ik haar bereiken. Verder helemaal niets!

Resultaat –> 4 maanden lang heeft ze kunnen genieten van haar zwangerschapsverlof, haar kleine wonder, haar gezin. En toch kwam het geld gewoon op haar rekening binnen!
Ze heeft haar eenmansbedrijf uitgebreid naar een bedrijf met meerdere mensen! Ze is groot gaan denken en dus groot geworden!

De dankbaarheid die ik van haar heb gevoeld, is iets wat mij heel blij maakt. Als ik daaraan terug denk, kom ik op dagen dat ik het even niet meer zie zitten gewoon en toch nog actief de dag door!

Samen met mijn fietstocht en de gedachten aan de goede en leuke dingen in het leven heb ik er dus toch nog een fijne dag van gemaakt!

Ik ben heel benieuwd naar de manier waarop jij jezelf weet terug te vinden op dagen dat het allemaal niet lekker loopt. Dus laat hieronder een reactie achter om mij en anderen te inspireren om jezelf nog makkelijker te herpakken op rotdagen!

Call Now Button