Schrijf jij regelmatig een blog?

Ja? Goed bezig!
Nee? Dan wordt het tijd om dit wel te gaan doen. Hiermee kan jij je expertstatus laten zien. Deze blog is niet de goede plek om hierover verder uit te wijden. Maar omdat ik vind dat het belangrijk is adviseer ik je om de volgende samenvatting van een hele interessante Blogging Masterclass te lezen. Welke prettig leest en gemaakt is door Meta Groot Antink, van Tekst met Pit.

Stel jij de mensen in je netwerk ervan op de hoogte dat je een nieuwe blog hebt?

Ja? Goed bezig!
Nee? Dat wordt het tijd om dit wel te gaan doen. Wie leest anders je blog? Je wilt toch juist dat  zoveel mogelijk mensen je blog lezen, en er nog op reageren ook.

Zit jij altijd te tobben met je nieuwsbrief?

Nee? Goed bezig! (dan is deze blog voor jou waarschijnlijk niet heel interessant)
Ja? Stop dan met het verspillen van je tijd en schakel iemand in die dit voor je kan doen!

Veel ondernemers hebben een hele mooie nieuwsbrief die per mail wordt verstuurd. Alles ziet er prachtig uit. Maar mijn vraag is nu: Als jij zo’n lange nieuwsbrief krijgt, lees je die dan altijd? Ik meestal niet in ieder geval. Mijn advies is hou het kort. Je blogartikel zelf zou ik in ieder geval nooit in de nieuwsbrief zetten, maar maak een link in je nieuwsbrief naar je blog toe. Zo komen er ook meer mensen op je site.

Veel ondernemers zitten elke keer weer te tobben om de nieuwsbrief goed te maken en te verzenden. Sommige raken zelfs bijna in de stress en versturen hem daarom maar niet. Zonde! Je kunt namelijk een virtueel assistent inschakelen om je hierbij te helpen. Zij kent de meeste programma’s, zoals mailchimp, autorespond en aweber. Hierdoor weet zij hoe het werkt. Daardoor gaat het veel sneller.

Voorbeeld:

Een klant van mij werkt met autorespond. Dit is een programma waar je heel veel mee kan, maar je moet wel weten hoe het werkt. Het is niet zo heel gebruiksvriendelijk voor mensen die er niet veel mee werken. Mijn klant is zelf elke keer uren lang aan het tobben. Gewoonweg omdat zij niet precies weet hoe het werkt, het maar 1 keer per maand doet en het ook niet leuk vindt om te doen. Na een aantal uren tobben krijg ik een telefoontje of ik het alsnog voor haar wil doen. Vervolgens is het binnen de kortste keren klaar.

Hoe moet ik dit dan door een virtueel assistent laten doen?

Je stuurt je teksten en de foto’s per mail toe. Samen met de datum en tijd dat de nieuwsbrief verzonden moet worden. Tevens zorg je er uiteraard voor dat je virtueel assistent inlogcodes heeft van je mailingsysteem. En indien je wilt dat zij de blog ook op je website plaatst de inloggegevens van je website. Zij gaat vervolgens voor je aan de slag. Zodra zij klaar is zal zij een testmail naar je sturen. Indien jij die goedkeurt zal zij de nieuwsbrief inplannen op de gewenste datum en tijd. Zo simpel is het!

Deze werkzaamheden uitbesteden scheelt je dus heel veel frustratie en tijd! Mijn advies is dan ook om niet langer zelf uren tijd te verspillen aan werkzaamheden die een virtueel assistent veel sneller voor je kan doen.

Mijn vragen aan jou zijn: Maak jij een lange nieuwsbrief? Wat is de reden hiervan? Met welk programma werk je? En zit jij altijd te tobben?

Een fijne dag verder!

PS. Deel dit bericht s.v.p. met jouw netwerk!

 

Call Now Button